Áru visszaküldési szabályok

Tisztelt Ügyfelünk!
 
Kérjük, hogy olvassa el, és a leírtak szerint járjon el az áru visszaküldésével kapcsolatban!!!

 Áru visszaküldési szabályok 

 1. Áruvisszaküldés csakis abban az esetben lehetséges, ha előzetesen telefonon, skype-on, e-mailen egyeztetnek valamelyik Wagen.hu Kft kollégával, és a megbeszéltek szerint a kollégától igényelt, vagy a https://wagen.hu/wp-content/uploads/2021/01/wagen-jovagyas.jpg oldalról letöltött „Visszáru adatlap” nyomtatványt hiánytalanul kitöltve mellékelik a visszaküldendő áru(k)hoz. A hiányosan kitöltött vagy nyomtatvány nélküli árukat nem tudjuk átvenni, és nem tudjuk visszáruként kezelni.
 2. Eredeti gyári alkatrészek esetében 15.000.-Ft nettó ár alatt nincs visszavétel, ill. rendelés lemondási lehetőség.
 3. Alvázszámra rendelt alkatrészek esetén (pl. kulcsok, zárhengerek, bizonyos vezérlőegységek stb.) nincs visszavétel, ill. rendelés lemondási lehetőség.
 4. A tartozékok (pl. szőnyegek, spoilerek, könnyűfém keréktárcsák, csomagtartók, egyéb kiegészítő felszerelések  stb.) esetében nincs visszavétel, ill. rendelés lemondási lehetőség.
 5. A visszaküldés határideje átvételtől számított 10 nap. Ez vonatkozik a cseredarabos alkatrészek cseredarabjainak visszaküldésére is. A cseredarabos alkatrészek esetén a 10 nap letelte után a cserefelár nem téríthető vissza. A határidő lejárta után visszaküldött áruk esetén még abban az esetben sem tudjuk visszatéríteni vagy jóváírni az áru ellenértékét, ha a Wagen.hu Kft hibájára vezethető vissza a visszaküldés.
 6. Ha visszaveszi az árut a gyártó, akkor a visszaküldött áru értékének 10%-40% át számítják fel kezelési/visszatárolási költségként. Kivételt képeznek a járatos alkatrészek, melyek visszaküldése esetén a teljes vételár levásárolható. A kezelési költség mértékét minden esetben a gyártómű határozza meg.
  Rendeléskor tájékoztassák az ügyfeleiket is, hogy ne érje őket meglepetés, ha visszamondják a rendelésüket, illetve célszerű legalább a 40%-ot beszedni  tőlük előre, de a 100% vételár előleg beszedése a legbiztonságosabb.
 7. Ha nem a Wagen.hu Kft hibájából vagy jótállási reklamáció miatt hoznak vissza alkatrészt és az készleten volt nálunk, akkor 10%, de minimum 500 Ft+áfás kezelési költséget vonunk le az alkatrész vételárából, és csak a maradék összeget térítjük vissza. Ha rendelésre érkezett az alkatrész, akkor továbbra is a gyártóval/beszállítóval egyeztetett feltételekkel, egyedi eljárás keretében intézzük a visszaküldést. 
 8. Elektromos alkatrészek, tömítések és folyadékok (olajak és egyéb feltöltő folyadékok) visszaküldése nem lehetséges.
 9. Az alkatrész nem küldhető vissza, ha
 • be lett szerelve vagy beszerelési nyom látható rajta
 • az alkatrész vagy csomagolása szennyezett vagy a csomagoláson címzés vagy egyéb utólagos felirat található
 • az alkatrész csomagolása vagy az azonosító címke sérült, hiányos 
 • az alkatrész vagy alkatrész készlet hiányos vagy szétszerelt állapotú

Ha fenti követelményeknek megfelel a visszaküldendő áru, és nem cseredarabról van szó, akkor ugorjon a Az áru visszaszállítása a Wagen.hu Kft: ponthoz.

 

Cseredarab visszaküldési szabályok

 1. Cseredarabos alkatrész vásárlása esetén a cserefelárat kiszámlázzuk a vevő felé, és az alábbi visszaküldési feltételeknek megfelelő cseredarab visszaadása/visszaküldése esetén írjuk csak jóvá a cserefelárat. 
 2. A cserefelárat csak a cseredarab gyártó művi jóváhagyása után írjuk jóvá a vevőnek. Ez általában 1 hónapon belül lezajlik, de szélsőséges esetekben akár 2-3 hónapig is elhúzódhat.
 3. Ha az alkatrész nem alkalmas cseredarabnak, akkor a „Visszáru adatlap” nyomtatványon bejelöltek szerint kezeljük a cseredarabot, ha nem rendelkezett egyéb módon, akkor megsemmisítjük. Ha visszakéri a cseredarabot, akkor a cseredarab méretétől függően 2000-5000 Ft+áfa visszaszállítási költséget számítunk fel. 
 4. A cseredarabok visszaküldése esetén is előre egyeztetni szíveskedjenek a kollégáinkkal, és a kollégáinktól igényelt, vagy a https://wagen.hu/wp-content/uploads/2021/01/wagen-jovagyas.jpg oldalról letöltött „Visszáru adatlap” nyomtatványt hiánytalanul kitöltve mellékelni kell a visszaküldendő cseredarabhoz. A hiányosan kitöltött vagy nyomtatvány nélküli árukat nem tudjuk átvenni és nem tudjuk cseredarabként/visszáruként kezelni.
 5. A visszaküldés határideje átvételtől számított 10 nap. Ez vonatkozik a cseredarabos alkatrészek cseredarabjainak visszaküldésére is. A cseredarabos alkatrészek esetén a 10 nap letelte után a cserefelár nem téríthető vissza.
 6. A cseredarabnak az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
 • A cseredarabot az eredeti csomagolásban kell visszaküldeni. A csomagolás és az azonosító címke nem lehet sérült, szakadt, hiányos, utólagosan címzéssel vagy egyéb felirattal ellátott.
 • A cseredarabon nem lehet külsérelmi (pl. karambolos sérülésből) eredő nyom. A kiszerelésből adódó roncsolások is okozhatják a cseredarab elutasítását, de erről csak a gyártóműi vizsgálat dönthet.
 • A cseredarabnak megtisztított állapotúnak kell lennie és semmiképpen nem lehet veszélyes anyaggal szennyezett (pl. olaj, kenőzsír, üzemanyag, fagyálló stb.)
 • A kenéssel rendelkező vagy kenő- vagy üzemanyaggal feltöltött cseredarabok belső elemei nem lehetnek korrodáltak. (pl. kormánymű, váltó, motor, turbótöltő, kompresszor, üzemanyag ellátó rendszer elemei stb.)
 • A cseredarabnak összeszerelt állapotúnak és hiánytalannak kell lennie, és 100%-ban meg kell egyeznie az új alkatrésszel.

Ha fenti követelményeknek megfelel a visszaküldendő áru, akkor:

Az áru visszaszállítása a Wagen.hu Kft-hez:

Személyes visszaszállítás esetén:

 1. Töltse ki hiánytalanul a visszáru lapot a visszaszállítandó áruhoz!
 2. A szállítás során ügyeljen rá, hogy ne tudjon megsérülni sem az áru, sem a gyári csomagolás!
 3. A gyári csomagolásra sose írjon, mert az a visszavétel elutasítását is jelentheti!
 4. Nyomtassa ki vagy másolja le a mellékelt átvételi elismervény ,,Átvételi elismervény személyesen történő áruvisszahozáshoz” részét, és töltse ki átadó neve és címe és a cikkszám db.szám rovatot.
 5. Az átvételi elismervényt az áru átadásakor hozza magával és írassa alá az átvevővel, továbbá írják rá az átvevő nevét és a dátumot olvashatóan.
 6. Az aláírt átvételi elismervényt őrizze meg addig, amíg a visszáru jóváírásra nem kerül!

 
Futárral vagy postai úton visszaküldés esetén:
Az visszaküldés előkészítése:

 1. Töltse ki hiánytalanul és csomagolja a kitöltött visszáru lapot a visszaküldött áruhoz! Ha több csomag van, akkor az 1.sz. csomagba tegye!
 2. Csomagolja be az árut megfelelően úgy, hogy a szállítás során ne tudjon megsérülni sem az áru, sem a gyári csomagolás!
 3. Címezze meg a csomago(ka)t! Használhatja a mellékelt csomagcímkét vagy az ezzel adattartalmában teljesen megegyező egyéb címzést! Ha a mellékelet címkét használja, akkor írja rá a feladót, az összes csomag számát és az adott csomag sorszámát! Pl. 1 csomag esetén: 1/1. csomag, 2 csomag esetén 1/2. csomag és 2/2. csomag. A gyári csomagolásra sose írjon, mert az a visszavétel elutasítását is jelentheti!
 4. Nyomtassa ki vagy másolja le a mellékelt átvételi elismervény ,,Átvételi elismervény futárcéggel történő áruvisszaküldéshez” részét és feladó adatit töltse ki!
 5. Ha ezzel készen van, akkor jelezze felénk írásban (e-mailben, faxon) az ügyintéző nevét, telefonszámát, a felvételi címet és az időtartományt amikor az áru felvehető a megadott címen.
 6. Az árut a visszaszállításig tárolja úgy, hogy az a környezeti hatásoktól (időjárási-, mechanikai-, vegyi hatások) védett legyen.
 7. A visszáru felvétele a megrendeléstől számított 3 munkanapon belül meg kell, hogy történjen. Ha a futár nem jelentkezik 3 munkanapon belül, akkor ezt írásban (e-mailben, faxon, skype-on) jelezze nekünk.

Az áru átadása a futárnak:
Az átvételi elismervényt az áru átadásakor írassa alá a sofőrrel, továbbá írja rá a sofőr nevét, az autó rendszámát és a dátumot olvashatóan. A sofőr által aláírt átvételi elismervényt őrizze meg addig, amíg a visszáru jóváírásra nem kerül!
Ha éjszakai szállítással viszi el az árut a futárcég, akkor jól láthatóan helyezze el a csomaghoz az átvételi elismervényt! Ha a futár nem írta alá vagy nem hagyta ott az átvételi elismervényt, akkor másnap reggel haladéktalanul jelezze az írásban (e-mailben, faxon) a Wagen.hu Kft felé.

Az visszáru jóváírása:
A visszáru jóváírása (vagy a jóváírás elutasítása) több hetet vesz igénybe. Kérjük, hogy legyen türelmes! A fent leírtaktól való bármilyen eltérés meghosszabbítja az eljárás idejét.
Köszönjük, hogy a leírtak szerint jár el!